Hedónia

Evés, ivás, olcsón, tippek, receptek, baszások és bebaszások.

Friss topikok

  • DrumBalint: Király a recept :D Emlékszem, ettől még másnap is tüzet fújtam. Zsír a stílus. LIKE (2011.03.29. 15:54) Überbrutál velkám csilisbab

Linkblog

2011.04.05. 14:36 hkjanos

Colcannon - ír krumplipüré

Hosszabb távollét után ismét jelentkezem, azért nem posztoltam az utóbbi időben szinte semmit, mert utolsó lusta geci vagyok gőzerővel tanulok fizika érettségire, és zenekar, meg ivászat, meg minden, de azért az elmúlt időszakban sem tétlenkedtem a konyhában.

A colcannon egy igen parádés étel, a neve egyesek szerint káposztaágyút jelent, de ez egy faszság szerény személyem ezt elég valószínűtlennek tartja, mekkora baromság már egy krumplipürét ágyúnak hívni, na mindegy.

Eme eledel elkészítését azért is láttam fontosnak, mert az írek olyan csórók voltak, mint az állat, mégis képesek voltak nem éhen halni, köszönhetően főleg a burgonya sokszínű elkészítésének. Namármost: ez a kaja nem tartalmaz mást, csak egy kis szalonnát (nyilván olyat, ami van), krumplit, kelkáposztát, hagymát, és ha hozzám hasonlóan perverz módon hagymafil vagy, újhagymát is tehetsz hozzá. Na jó, ez egyes retard taigetoszpozitívaknak kezdőknek így kicsit gyors lehet, ezért leszek olyan überbrutál istencsászár vadállat kedves, hogy leírom sorban a hozzávalókat.

 

Krumpli

Hagyma

Kis fej kelkáposzta

Tej

Szalonna

Só, bors

 

A szalonnát megpirítjuk, hagyjuk kiizzadni a zsírját, majd a szalonnát kivesszük egy kistányérra. A kelkáposztát megfőzzük pár perc alatt, apróra vágjuk. A krumplit feltesszük lobogó vízben főni, egy cigaretta, és láthatjuk, hogy krumplink puha, mint a vaj. A tejből egy keveset felteszünk közepes lángra, elkeverjük a hagymával, hadd puhuljon a tejben. Ekkor összeöntjük a krumplit a káposztával, a szalonna zsírjával (egyes buzik reformerek vajat javasolnak, de az csak plusz költség, és minek, ha ott a jó szalonkazsír?), és a hagymás tejjel, majd az egészet a megfelelő célszerszámmal (nem tudom a nevét, krumplitörő?) jól összenyomjuk, krémes zöld-sárga masszát kapva a végén. Sózzuk, borsozzuk, ha eddig nem tettük volna meg, és a szalonnával, s ha van, zöldhagymával díszítve (vagy mellétéve, a lényeg, hogy legyen a tányéron valami hús) tálaljuk. Részegen kimondottan ízletes táplálék.

Elkészítési idő: 30 perc

Ár: 300 ft/adag

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://hedonia.blog.hu/api/trackback/id/2801807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása